April, 2023

– Tips er vår viktigste valuta

Alle aviser er avhengige av gode tips fra leserne. Samtidig vet enhver redaksjon at behandling og oppfølging av slikt kan være krevende.

Christian S. Andersen har lenge vært den ukrona kongen, når det kommer til å dele ut Flax-lodd. For toppsjefen i Fremover har tips og kontakt med leserne alltid hatt uvurderlig verdi.

– Vi har jobbet hardt og lenge for å skape et best mulig system. Da jeg kom til Narvik i 2016, var det litt tilfeldig hvordan avisa tok imot og behandlet tips. Ganske tidlig fikk jeg på plass en intern tips-plakat. For at vi skulle ha et samkjørt og godt opplegg for håndtering av det som kom av innspill fra leserne. Det betydde at alle tips skulle registreres på samme måte, og alt skulle gjøres tilgjengelig for hele redaksjonen. Tips skulle ikke lenger vurderes av enkeltpersoner, forklarer Andersen. Og kanskje det viktigste av alt:

– Alle tips skulle honoreres. Om de ble brukt eller ikke. For vår del har belønningen vært i form av Flax-lodd.

– Tips er det viktigste vi har. Uten ender vi opp med å lage en avis kun for dem vi kjenner godt, de som naturlig snakker med oss, og ellers andre som omgås avisas medarbeidere på fritiden.

Andersen innrømmer gjerne at selv om dette har vært en viktig satsing fra avisens side, er det et krevende felt.

– Vi har brukt mye tid og ressurser på pakking og utsending av tusenvis av skrapelodd. Det krever sin logistikk. I tillegg har det vært en smule utfordrende hvordan vi kommuniserer med leserne våre. Rett og slett hvordan best svare og håndtere tipserne på en god måte, røper Andersen.

Så kom TIPPS-appen.

– For vår del var det svar på alt det vi ønsket å bli bedre på, når det kom til å håndtere og få tips fra leserne våre. Nå fikk de en ensartet måte å nå oss på. De trengte ikke lenger lete på nettsidene etter noe skjema. Det neste var at TIPPS løste belønningsbiten. Pakking og porto er mer eller mindre historie, og vi kan i tillegg lokke med premier i ulike prisklasser og kategorier. Premier som tipserne selv løser ut med de poengene som tipsaktiviteten deres har gjort dem fortjent til.

Men det stopper ikke der.

– Tidligere hadde vi en hard kjerne med 50-60 faste tipsere. Etter at TIPPS-appen ble lastet ned på mobiltelefonene i nedslagsfeltet vårt, har dette tallet steget til over 200. Veldig mange av de nye tilhører en langt yngre garde, og det er selvsagt også svært gledelig. Jeg tror spesielt at konkurranseaspektet med å samle poeng appellerer til de yngste, smiler Andersen.

Han er også bevisst på at det er forskjell på å sende inn et tips, et bilde eller en liten filmsnutt fra en app på mobilen, kontra det å bruke e-post eller ringe til avisa.

– Det senker terskelen, og gjør at mange flere kommer på banen. Den viktigste årsaken til at vi og andre aviser ikke får tips, er jo at den potensielle avsenderen tenker at dette vet de helt sikkert fra før.

Fremover har også etter innføringa av TIPPS-systemet beholdt den rause belønningsprofilen.

– Det skal fremdeles mye til for at vi ikke godkjenner et tips. Flax-lodd går aldri av moten. Men det er stadig vekk tipsere som jakter på dyrere premier. Om det er flotte hodetelefoner hos TV Tormod, eller gavekort på fem hundre kroner på Rallar `n pub og kro. Akkurat nå er det et ektepar som aldri tipset oss tidligere, som er veldig ivrige. Det er tydelig at de samler poeng til en av de dyrere premiene, smiler sjefredaktør og daglig leder i Fremtiden, Christian C. Andersen.

Før han avslutter:

– I det nye verktøyet ender alle tipsene til oss automatisk opp på ett og samme sted. I tillegg får alle tipserne svar i form av poeng i appen. Begge deler er svært tilfredsstillende.

Noe for din redaksjon?

Ta kontakt med Vidar på vidar@tipps.no for å avtale en demonstrasjon!

Last ned Tipps-appen!

Alle aviser som har Tipps bruker appen. Noen aviser har også en webversjon av Tipps som er integrert i nettavisen. Brukeren din kan brukes på tvers av alle avisene som har Tipps.